Suikervrije biscuitbodem

Ingredienten:6 eieren gesplitst, 100 gr. amandelmeel*, 75 gr. hazelnoten**, 175 gr. roomboter, 100 gram biologische honing,Verwarm de oven op 175 graden en vet een springvorm van 24 cm in. Smelt de roomboter in een pan en laat wat afkoelen. Maal de hazelnoten helemaal fijn in een keukenmachine. Mix de eidooiers samen met de honing tot een stevige romige massa. Vermeng met de roomboter en de gemalen noten. Klop de eiwitten stijf in zo'n 5 minuten tot zich mooie pieken vormen en vermeng voorzichtig met het dooier-beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten tot hij gaar is (controleer met een sateprikker!). Laat goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig doormidden. De biscuit is veel sneller beschadigd dan een cake-biscuit.Deze biscuit heb ik even heel snel gevuld met mascarpone-slagroom gemengd met verse frambozen.*Je kunt ook gewone blanke amandelen nemen en deze samen met de hazelnoten fijnmalen in de keukenmachine.**Wil je liever geen hazelnoten gebruiken, dan gebruik je hiervoor in de plaats ook amandelmeel. Dus 175 gram amandelmeel.

Lees meer »

Glutenvrije pasta salade

Er staat fusilli op het menu, maar eigenlijk had ik er niet zo veel zin in. Veel te warm met dit warme weer. Totdat ik me bedacht dat ik er natuurlijk ook gewoon een pasta salade van kan maken die in het dieet past. En iets kouds eten met dit warme weer is heerlijk. Om lekkere koude pasta te krijgen is het wel belangrijk dat je vroeg genoeg hiermee begint zodat het tijd heeft om af te koelen. 

Lees meer »

Broccolistamppot met gehaktballetjes

Van de week voor het eerst broccolistamppot gemaakt. Omdat ik niet zo veel zin had om naar Lunteren te fietsen om de rookworst die J mag op te halen bij de boer (ook bij de slager zitten er vaak toch nog extra toevoegingen in) en ik nog wel gehakt in huis had zonder toevoegingen heb ik er ipv een rookworst gehaktballetjes bij gedaan. Dat viel goed in de smaak

Lees meer »

Glutenvrije pasta met oranje saus

Wat ik zo ideaal vind aan het maken van saus bij bijvoorbeeld pasta is dat je er ongemerkt lekker veel groente door heen kan gooien. Dat heb ik ook bij onderstaand recept gedaan. Ik had de spinazie al klaar toen ik ontdekte dat dat nou net niet op de lijst staat. Dus maar  iets anders bedacht. 

Lees meer »

10 ei vervangers

Op internet vond ik een document met daarin de 10 beste ei-vervangers genoemd. Ik heb het chiazaad met water nu al een paar keer geprobeerd en dat werkt prima inderdaad. Helaas kreeg ik van de dietiste te horen dat chiazaad in deze fase van het dieet nog niet mag. Maar gelukkig staan er nog wel een paar alternatieven tussen die wel mogen zoals bijvoorbeeld appelmoes.  Mocht iemand weten van welke site dit komt dan hoor ik het graag zodat ik de site er nog even bij kan vermelden. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb