Suikervrije biscuitbodem
Ingredienten:6 eieren gesplitst, 100 gr. amandelmeel*, 75 gr. hazelnoten**, 175 gr. roomboter, 100 gram biologische honing,Verwarm de oven op 175 graden en vet een springvorm van 24 cm in. Smelt de roomboter in een pan en laat wat afkoelen. Maal de hazelnoten helemaal fijn in een keukenmachine. Mix de eidooiers samen met de honing tot een stevige romige massa. Vermeng met de roomboter en de gemalen noten. Klop de eiwitten stijf in zo'n 5 minuten tot zich mooie pieken vormen en vermeng voorzichtig met het dooier-beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten tot hij gaar is (controleer met een sateprikker!). Laat goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig doormidden. De biscuit is veel sneller beschadigd dan een cake-biscuit.Deze biscuit heb ik even heel snel gevuld met mascarpone-slagroom gemengd met verse frambozen.*Je kunt ook gewone blanke amandelen nemen en deze samen met de hazelnoten fijnmalen in de keukenmachine.**Wil je liever geen hazelnoten gebruiken, dan gebruik je hiervoor in de plaats ook amandelmeel. Dus 175 gram amandelmeel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb