Broccolistamppot met gehaktballetjes

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 13:28

Van de week voor het eerst broccolistamppot gemaakt. Omdat ik niet zo veel zin had om naar Lunteren te fietsen om de rookworst die J mag op te halen bij de boer (ook bij de slager zitten er vaak toch nog extra toevoegingen in) en ik nog wel gehakt in huis had zonder toevoegingen heb ik er ipv een rookworst gehaktballetjes bij gedaan. Dat viel goed in de smaak

 

Ingrediënten

* aardappels (iig zoveel dat de bodem van de pan goed bedekt ik, ik doe dat altijd op gevoel en heb daarom geen hoeveelheden)

* 1,5 a 2 stronken broccoli

* rundergehakt zonder toevoegingen

* rijstmelk

* water

 

Schil de aardappels, maak ze schoon en stop ze in een ruime pan. Snijdt de broccoli in roosjes en leg deze bovenop de aardappels. Voeg water toe tot de broccoli zo goed als mogelijk onder water staat en zet de pan op het gasfornuis. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 15 a 20 minuten doorkoken tot je de aardappels makkelijk door kan prikken.  Draai in de tussentijd balletjes van de gehakt (groter dan een soepbal, maar net iets kleiner dan bv een bitterbal) en braad deze in een aparte pan aan. 

 

Giet de aardappels en broccoli af en stamp alles door elkaar met een scheut rijstmelk. Voeg de gebraden gehaktballetjes er aan toe en roer deze goed door de broccolistamppot. Houd je na de maaltijd wat over? Vries gerust wat in voor een volgende keer. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.