Er staat fusilli op het menu, maar eigenlijk had ik er niet zo veel zin in. Veel te warm met dit warme weer. Totdat ik me bedacht dat ik er natuurlijk ook gewoon een pasta salade van kan maken die in het dieet past. En iets kouds eten met dit warme weer is heerlijk. Om lekkere koude pasta te krijgen is het wel belangrijk dat je vroeg genoeg hiermee begint zodat het tijd heeft om af te koelen.
Ingrediënten:
* glutenvrije fusilli (ik heb hem bij de AH gehaald)
* zakje geraspte worteltjes
* 1 rode paprika, in blokjes
* klein blikje doperwtjes
* kipfiletblokjes
* 1 tl mayonaise van mayolijn
Bereiding:
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een andere pan de kipfiletblokjes. Indien nodig maak je de blokjes nog iets kleiner. Warm in een klein pannetje de doperwtjes kort op en giet het water af. Wanneer de fusilli klaar is giet alles over in een vergiet waarbij je even kort koud water laat stromen zodat het afkoelproces iets sneller gaat. Giet de fusilli daarna over in een leuke schaal. Voeg de wortelrasp, de in blokjes gesneden paprika, de doperwtjes, de kipfiletblokjes en een theelepel mayonaise toe aan de pasta. Roer alles goed door en zet de schaal in de koelkast om verder af te koelen.
Reactie plaatsen
Reacties