Appelcake

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 11:45

Ingrediënten appelcake
Voor een springvorm met een diameter van 16 cm

  • 150 gram plantaardige boter + extra boter om de springvorm in te vetten
  • 150 gram glutenvrij bloem
  • 150 gram biologische appelmoes zonder toevoegingen
  • 50 gram ruwe rietsuiker
  • 2 eetlepels rijstmelk
  • 2 eetlepels rijststroop
  • 7 gram baking soda
  • 2 appels
  • Snufje zout

Verder nodig

  • Mixer
  • Springvorm van 16 cm

 

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten samen in een kom behalve de appels. Meng alles met een mixer door elkaar. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met de plantaardige boter. Verdeel de helft van het deeg over de bodem (zie hieronder foto linksboven). Bedek het deeg met plakjes appel (foto rechtsboven). Doe daar overheen de andere helft van het deeg en versier de bovenkant met plakjes appel. Zet de cake in de oven en bak deze in 50 minuten. Het resultaat is zichtbaar op de onderste foto. Bedenk wel dat deze cake anders smaakt dan je van cake gewend bent. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.