Wat ik zo ideaal vind aan het maken van saus bij bijvoorbeeld pasta is dat je er ongemerkt lekker veel groente door heen kan gooien. Dat heb ik ook bij onderstaand recept gedaan. Ik had de spinazie al klaar toen ik ontdekte dat dat nou net niet op de lijst staat. Dus maar iets anders bedacht.
Ingrediënten:
* sperziebonen
* 450 a 500 gram gehakt
* 2 winterpenen
* snufje zout
* glutenvrije pasta (bijv. fusili)
* kookroom (Provamel, Rice cuisine)
Bereiding:
Rul in een grote pan het gehakt. Kook de sperziebonen kort voor en voeg deze bij het gerulde gehakt. Schil de winterpenen en snijdt in kleine stukjes. Kook de winterpenen tot ze beetgaar zijn. Bereidt de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de winterpenen tot een gladde saus en voeg hier kookroom aan toe. Giet de saus bij het gehakt-sperziebonenmengsel en laat nog even kort doorkoken. Voeg de pasta bij de saus en roer het geheel goed door.
Saus en pasta apart serveren kan natuurlijk ook.
Tip: Heb je teveel wortelpuree, vries dan een gedeelte in voor de volgende keer.
Reactie plaatsen
Reacties