Ingrediënten:
* doperwtjes (zonder toevoegingen)
* sperziebonen
* spinazie
* 2 paprika's
* teentje knoflook
* 1 ui
* 1 winterwortel
* 500 gram rundergehakt (onbewerkt)
* kookroom (rice cuisine van Provamel)
* 1 el aardappelzetmail (maizena kan ook)
* aardappels (mogen er wel veel zijn)
Bereiding:
Rul het gehakt in een grote pan, voeg daar naar eigen inzicht de doperwtjes, sperziebonen en spinazie aan toe.
Schil en was de aardappelen en snijd in dunnen plakjes. Kook ze even kort voor. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden (hete lucht stand) Maak in een ander pan de saus klaar. Pel de ui en de knoflook en snijdt beiden in kleine stukjes. Was de paprika's en snijdt deze in blokjes. Schil vervolgens de winterpeen, was deze en snijdt eveneens in kleine blokjes. Gooi alles in een pan en voeg er een heel klein beetje water bij. Meng 1 el aardappelzetmeel met een beetje kookroom. Roer goed door elkaar. Voeg dit bij de pan voor de saus. Giet de rest van de kookroom er ook bij. Laat alles even sudderen. Pureer met de staafmixer alles tot een saus
Giet de saus bij de pan met groente en roer alles door elkaar. Voeg er naar smaak zout bij. Vul een overschaal afwisselend met aardappelplakjes en saus zodat er net als bij lasagne meerdere laagjes ontstaan. Bak de ovenschotel in 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties