Ingrediënten:
250 gram glutenvrij havermeel (en wat extra voor op het werkblad)
1 tl bakpoeder
30 gram rietsuiker
1 snufje zout
70 gram gesmolten plantaardige boter
125 ml water (op kamertemperatuur)
*voeg eventueel nog wat ongezwavelde rozijnen, stukjes appel of peer of ander fruit toe
Werkwijze:
- Verwarm eerst de oven voor op zo’n 175 graden. (onder en bovenwarmte)
- Zeef eerst het havermeel en de bakpoeder in een grote kom.
- Voeg dan de rietsuiker en het zout toe en roer nog even goed door.
- Voeg de gesmolten boter en het water toe en kneed tot een flexibel deeg.
- Rol op een licht met (glutenvrije) bloem bestoven werkblad uit tot een plak van de gewenste dikte. Niet al te dun want dan krijg je ze niet meer opgetild.
- Steek de koekjes uit en leg ze met wat ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in zo’n 25 minuten goudbruin en knapperig.
- Leg de koekjes na het bakken voorzichtig op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Bewaar de koekjes zodra ze helemaal zijn afgekoeld in een gesloten trommel
Reactie plaatsen
Reacties