Havermoutkoekjes (basis)

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 21:59

Ingrediënten:

250 gram glutenvrij havermeel (en wat extra voor op het werkblad)

1 tl bakpoeder

30 gram rietsuiker

1 snufje zout

70 gram gesmolten plantaardige boter 

125 ml water (op kamertemperatuur)

*voeg eventueel nog wat ongezwavelde rozijnen, stukjes appel of peer of ander fruit toe

 

Werkwijze:

  1. Verwarm eerst de oven voor op zo’n 175 graden. (onder en bovenwarmte)
  2. Zeef eerst het havermeel en de bakpoeder in een grote kom.
  3. Voeg dan de rietsuiker en het zout toe en roer nog even goed door.
  4. Voeg de gesmolten boter en het water toe en kneed tot een flexibel deeg.
  5. Rol op een licht met (glutenvrije) bloem bestoven werkblad uit tot een plak van de gewenste dikte. Niet al te dun want dan krijg je ze niet meer opgetild.
  6. Steek de koekjes uit en leg ze met wat ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
  7. Bak de koekjes in zo’n 25 minuten goudbruin en knapperig.
  8. Leg de koekjes na het bakken voorzichtig op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

 

Bewaar de koekjes zodra ze helemaal zijn afgekoeld in een gesloten trommel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb