Ingredienten voor 14 mini tortilla's:
- 300 gram glutenvrije meel (ik gebruikte maismeel)
- een snuf zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel baking soda
- 200 ml warm water
Bereiding:
Weeg de meel af en doe in een mengkom. Voeg hier het zout en de olijfolie aan toe. Meet de exacte hoeveelheid warm water af en doe hier een klein beetje van in een glas, voeg dan de bakpoeder aan het glas toe en meng door elkaar. Als het goed is gaat het flink bruisen! Voeg dan het warme water en het water uit het glas toe aan de mengkom, kneed alles met je handen tot een deegbal. Laat 10 minuten rusten met een velletje aluminiumfolie erover heen.
Maak van de grote deegbal 14 kleine balletjes. Zet een pan (zonder olie) op het vuur en laat op temperatuur komen. Neem een grote plank en doe hier een beetje meel op. Rol vervolgens een balletje uit totdat er een dunne wrap ontstaat. Doe vervolgens de wrap in de koekenpan en bak deze circa 50 seconden aan elke kant zodat ze lichtbruin aan beide kanten zijn. Herhaal dit proces totdat alle wraps gebakken zijn en stapel ze op een bord. Doe hier weer een velletje aluminiumfolie over en zet in de ijskast. Wil je ze veel later gebruiken? Doe ze dan in de vriezer.
Wanneer je de wraps wilt gaan gebruiken, zet je het kort in de magnetron zodat de tortilla wraps lekker warm zijn. Vul dan met je favoriete ingrediënten.
Reactie plaatsen
Reacties