Ontbijtmuffin met wortel en rozijnen

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 21:58

Ingrediënten:

150 gram worteltjes (of 1 grote winterpeen)

125 gram havermeel

0,5 tl bakpoeder

Snufje zout

3 el ruwe rietsuiker

3+3 el water

1 el chiazaad

2 a 3 el ongezwavelde rozijnen

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de worteltjes schoon en hak ze fijn in je keukenmachine. Of pak gewoon een ouderwetse rasp, werkt net zo goed!
  3. Roer in een kom het havermeel, het bakpoeder en het zout even goed door.
  4. Meng in een andere kom 3 el water met 1 el chiazaad en laad dit even 10 a 15 min staan.
  5. Voeg nadat stap 4 klaar is, de ruwe rietsuiker erbij en roer even goed door elkaar.
  6. Giet deze mengsels bij elkaar en voeg hier de geraspte worteltjes en rozijnen aan toe.
  7. Meng alles nog even goed door elkaar.
  8. Verdeel het beslag over je bakvormpjes en bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  9. Laat ze vervolgens goed afkoelen.

 

Tip: Varieer ook eens met verschillende fruitsoorten als bijv. peer, kers, perzik, appel, abrikoos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb