Ingrediënten:
150 gram worteltjes (of 1 grote winterpeen)
125 gram havermeel
0,5 tl bakpoeder
Snufje zout
3 el ruwe rietsuiker
3+3 el water
1 el chiazaad
2 a 3 el ongezwavelde rozijnen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak de worteltjes schoon en hak ze fijn in je keukenmachine. Of pak gewoon een ouderwetse rasp, werkt net zo goed!
- Roer in een kom het havermeel, het bakpoeder en het zout even goed door.
- Meng in een andere kom 3 el water met 1 el chiazaad en laad dit even 10 a 15 min staan.
- Voeg nadat stap 4 klaar is, de ruwe rietsuiker erbij en roer even goed door elkaar.
- Giet deze mengsels bij elkaar en voeg hier de geraspte worteltjes en rozijnen aan toe.
- Meng alles nog even goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over je bakvormpjes en bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Laat ze vervolgens goed afkoelen.
Tip: Varieer ook eens met verschillende fruitsoorten als bijv. peer, kers, perzik, appel, abrikoos
Reactie plaatsen
Reacties