Appeltaart

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 21:56

Ingrediënten:

300 g glutenvrij meel
12 g glutenvrij bakpoeder
150 g ruwe rietsuiker en 5 eetlepels ruwe rietsuiker
Snufje zout (optioneel)
225 g margarine met een beetje extra voor het invetten
5-6 appels
5 eetlepels gedroogde cranberry’s
5 eetlepels gewelde ongezwavelde rozijnen

 

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius onder/bovenwarmte (hete lucht is ook prima)
Zeef het glutenvrije meel met het glutenvrije bakpoeder en voeg de 150 g rietsuiker en zout toe.
Snijd de margarine in kleine stukjes en voeg dit toe. Kneed de stukjes met de hand door het
glutenvrije meel mengsel, net zo lang tot je een soepel deeg hebt. Verpak het deeg in vershoudfolie
en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Bekleed ondertussen een bak- of springvorm met bakpapier en vet de rand in met een beetje
margarine. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in
een schaal. Doe hier de cranberry’s, de gewelde rozijnen en 5 eetlepels rietsuiker bij. Haal het deeg
uit de koelkast, laat het even op temperatuur komen en rol het vervolgens uit tot een mooie lap.
Gebruik ruim de helft van het deeg om de bodem en de randen van de springvorm mee te bekleden.
Zeef het appelmengsel zodat het niet te vochtig is en vul de bak- of springvorm ermee. Snijd van het
deegrestant een mooie ronde plak en bedek de taart hiermee. Maak inkepingen in het deegdeksel,
zodat de warme lucht kan ontsnappen. Als je nog deeg over hebt kun je dit gebruiken om het deksel
te decoreren.
Plaats de taart in een voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 1 uur gaar. Haal de taart na het
verstrijken van de baktijd uit de oven en laat hem afkoelen uit de oven.
Deze taart is ook heerlijk met een vulling van peer, perzik, abrikoos, pruimen of kersen.
Door kleine aluminium bakjes te gebruiken, kan je eenpersoons taartjes creëren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.